Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάζει με... καμάρι τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, ωστόσο υπάρχουν αρκετά κυβερνητικά στελέχη, και μάλιστα κορυφαία, που δεν ενθουσιάζονται με ορισμένες από αυτές.

Για παράδειγμα, γράφει το Secret, μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, όπως και αρκετά μέλη της ομάδας των «53+», δεν συμφωνούν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Σημειώνεται ότι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι, σε περίπτωση που αποβαίνουν άκαρπες οι τρεις προσπάθειες για εκλογή Προέδρου στη Βουλή, να επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία για έξι μήνες (μία κάθε μήνα) και, αν και τότε δεν προκύψει η απαιτούμενη πλειοψηφία, τότε ο Πρόεδρος να εκλέγεται από τον λαό. Αντίστοιχους προβληματισμούς εκφράζουν στις συζητήσεις τους και στελέχη των «53+» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εσωκομματική κυβερνητική ομάδα είχε απορρίψει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό ως «λαϊκισμό», χαρακτηρίζοντας τα υπέρ της επιχειρήματα σαθρά.

Με την εκλογή Προέδρου από τον λαό έχει διαφωνήσει και ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης. Ωστόσο, τα εν λόγω στελέχη φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί με την τελική πρόταση Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση, που προβλέπει διαδοχικές και συνεχείς ψηφοφορίες στη Βουλή, κάτι όμως που αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο σε ρόλο... εκλογικού κέντρου.