Σάλο προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη το προηγούμενο Σάββατο, το οποίο παρουσίαζε ως αποκλειστικό θέμα μια δήθεν έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτι πολιτικού προσώπου που σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ, συνδέοντας εμμέσως πλην σαφώς την υπόθεση με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Το δημοσίευμα, το οποίο διαψεύστηκε άμεσα ως «fake news» από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., παρουσίαζε μάλιστα και ως αποκλειστική μια φωτογραφία από τα 19 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι στο Ψυχικό και τα οποία υποτίθεται ότι είχαν κατάσχει οι αστυνομικές Αρχές. Ωστόσο, και η συγκεκριμένη φωτογραφία αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικη, καθώς προερχόταν από κατάσχεση που είχε γίνει ήδη από το 2012 έπειτα από επιχείρηση της ισπανικής Αστυνομίας στη Μαγιόρκα.

Το εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, αν και η εφημερίδα διαψεύστηκε άμεσα και μάλιστα πανηγυρικά, ο εκδότης συνέχισε να επιμένει στις πληροφορίες και κυρίως στην πηγή του. Μάλιστα, φάνηκε ότι προανήγγειλε αυτό που ακολούθησε λίγες ημέρες μετά με την αποκάλυψη της είδησης για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη. Με δεδομένο λοιπόν ότι τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και κύκλοι της ΕΥΠ διέψευδαν την είδηση, το ερώτημα είναι από πού ήρθε η συγκεκριμένη πληροφορία, στην οποία μάλιστα ο κ. Φιλιππάκης έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη. Το «φάουλ» γίνεται μεγαλύτερο, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι ο εκδότης της «Δημοκρατίας» έχει πλήρη γνώση και προνομιακή πληροφόρηση του δικαστικού ρεπορτάζ, και μάλιστα από πρώτο χέρι.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι συναντιέται σχεδόν κάθε εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ.Παπαγγελόπουλο, ο οποίος, ως προϊστάμενος και εποπτεύων της κ. Α.Ζαΐρη, προϊσταμένης της Αρχής για το «ξέπλυμα» του βρώμικου χρήματος, προφανώς γνώριζε τις κινήσεις για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού.