Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο οδήγησε τον Νίκο Κοτζιά σε παραίτηση.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος από τη στήλη του, στα ΝΕΑ και σήμερα κάνει σημαντικές αποκαλύψεις για τα όσα ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σήμερα αποκαλύπτει ότι ο Νίκος Κοτζιάς την ημέρα του Υπουργικού Συμβουλίου αποκάλυψε στον πρωθυπουργό, αλλά και στους υπόλοιπους υπουργούς ότι δέχονταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό του.

Συγκεκριμένα αναφέρει  ο δημοσιογράφος:  

«Κι όμως υπήρξαν κι άλλα καταγγελίες, οι οποίες δημιούργησαν ιδιαίτερη αίσθηση (σοκ!) στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε τέτοιο βαθμό, ως πάρα πολλοί – και ο Πρωθυπουργός – έμειναν άφωνοι, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι μπορεί να έχει συμβεί αυτό που ο Νίκος Κοτζιάς περιέγραφε με τα πλέον μελανά των χρωμάτων.

Τι ήταν αυτό που περιέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς και άφησε άφωνο το ακροατήριό του; Ότι κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών δεχόταν αδιανόητα υβριστικά sms στο κινητό του τηλέφωνο, ακόμη και μέσα στην άγρια νύχτα, αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα!

Ο/οι αποστολέας/εις καθύβριζε/αν ευθέως τον ίδιο με βαρύτατους υπαινιγμούς εις βάρος του, σε περίπτωση που ολοκλήρωνε τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό του γειτονικού κρατιδίου της ΠΓΔΜ. Τα μηνύματα αυτά τα διατηρεί καταχωρισμένα στο κινητό του τηλέφωνο και όπως δήλωσε είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για να διαπιστώσει και τον/τους αποστολέα/εις τους.

Όπως είπε στους συναδέλφους του, αν έπεφταν αυτά τα ελεεινά sms στην αντίληψη της οικογένειάς του, καθώς αρκετές φορές βρίσκονταν μαζί του υπήρχε ο κίνδυνος να προκληθεί σοβαρότατο πρόβλημα σε κάποιο από τα μέλη της.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι παρ’ όλες  τις ύβρεις και τις συγκεκαλυμμένες απειλές που εμπεριείχαν τα μηνύματα, αυτός τα αψήφησε για το καλό της χώρας, απέφυγε να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, και προχώρησε στις διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία του κράτους των Σκοπίων, επιστέγασμα των οποίων ήταν η συμφωνία των Πρεσπών.

Το ερώτημα τώρα είναι ποιος/οι ήταν αυτός/οι που έστελνε/αν τα συγκεκριμένα μηνύματα στον κ. Κοτζιά κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ, και ποια μπορεί να είναι η συνέχεια σε αυτή την απίστευτη, λόγω της φύσεώς του, υπόθεση…».