Δυσαρέσκεια επικρατεί στο Μαξίμου μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του έβαλε στο «παιχνίδι» των αντιπαραθέσεων και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το Μαξίμου που είχε επιβάλει ένα άτυπο… σιωπητήριο στους υπουργούς που συμμετείχαν στο επεισοδιακό Υπουργικό Συμβούλιο, έρχεται για άλλη μια φορά απέναντι από τον κυβερνητικό εταίρο, ο οποίος «ζητά» τώρα να μιλήσουν.

Επικαλείται δε και τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου ανοίγοντας για το Μαξίμου νέα εστία αντιπαράθεσης και προβληματισμών καθώς θα πρέπει σε όλη αυτή την εμπόλεμη κατάσταση να πάρει θέση, αφού η καυτή πατάτα μένει στα χέρια του πρωθυπουργού.

Τα ίδια τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως και ο πρωθυπουργός είναι με την πλάτη στον τοίχο για άλλη μια φορά, πάλι εξαιτίας του κυβερνητικού εταίρου.

Οι υπουργοί μέχρι στιγμής απέφευγαν να τοποθετηθούν κι όσοι τόλμησαν αν το κάνουν… δήλωσαν ότι εκείνη την στιγμή δεν άκουγαν.

Η χθεσινή παρότρυνση του Πάνου Καμμένου να «μιλήσουν» οι υπουργοί που ήταν παρόντες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του, προκαλεί για άλλη μια φορά τις αντοχές των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, που καλείται πλέον και από τις δύο πλευρές να λάβει θέση και να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Προ των ευθυνών του ωστόσο, φέρνει τον πρωθυπουργό και ο Νίκος Κοτζιάς με την αντίδρασή του σχετικά με την αλλοίωση των πρακτικών, ενέργεια που σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην υπουργού θεωρείται αδιανόητη.