Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των Κεντρικών Συμβουλίων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Και οι δύο οργανώσεις εξέλεξαν Κεντρική Γραμματεία, στα πανεπιστήμια μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αξιολογήθηκε θετικά η διαδικασία του εθνικού μητρώου μελών, παρουσιάστηκε η φετινή καμπάνια με ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν από τη ηγεσία της νεολαίας και, τέλος, έγινε προγραμματισμός για την πολιτική ακαδημία.

Ειδική μνεία έγινε σε θέματα ακαδημαϊκής ασφάλειας, καθώς τα πρόσφατα περιστατικά σε Φιλοσοφική και Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχουν φέρει το ζήτημα αυτό στην κορυφή του ενδιαφέροντος.

Μέλη της "γαλάζιας" νεολαίας αναφέρουν ότι η παράταξη είναι σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας για όλες τις επικείμενες διαδικασίες, χωρίς να παραμελεί τις διαδικασίες ανανέωσης και αναδιάρθρωσης. Όπως αναφέρθηκε, φέτος θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην παραγωγή πολιτικού λόγου και την επιμόρφωση των στελεχών.

Παρών στις δυο συνεδριάσεις ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι στην πιο δύσκολη χρονιά για την παράταξη η ΔΑΠ θα ανταποκριθεί στις περιστάσεις και τις προσδοκίες παράγοντας ιδεολογία και πολιτικές θέσεις αναγκαίες και αποδεκτές από τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών.