Τα πάνω κάτω έφερε το τελευταίο άκρως εκρηκτικό Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης, το οποίο ανέτρεψε όχι μόνο το κυβερνητικό σχήμα, αλλά και τις ισορροπίες στα μέλη της κυβέρνησης. Οι νέες συμμαχίες που διαμορφώθηκαν στην κυβέρνηση αλλάζουν εντελώς και την εικόνα που μέχρι στιγμής υπήρχε σχετικά με τα ενδοκυβερνητικά στρατόπεδα.

Η διαμόρφωση ενός νέου στρατοπέδου από υπουργούς που στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο εμφανίστηκαν πρόθυμοι να υπερασπιστούν τον Καμμένο, ήδη αποτελούν μια ξεχωριστή συμμαχία, την οποία διακρίνουν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και βουλευτές και στελέχη που από την πρώτη στιγμή έβαζαν απέναντί τους τον Πάνο Καμμένο.

Στην συμμαχία των «υποστηρικτών» του Πάνου Καμμένου, ανήκουν πια -εκτός από τον Πρωθυπουργό που έχει αποδείξει περίτρανα ότι όχι μόνο καλύπτει και υπερασπίζεται τον Πάνο Καμμένο, αλλά και αφήνεται να συρθεί από τις εξελίξεις που διαμορφώνει κατά κύριο λόγο ο μικρός κυβερνητικός εταίρος- και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δεν μπορεί παρά να εκφράζει τις απόψεις του πρωθυπουργού και είναι αυτός που χθες άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση για τον Νίκο Κοτζιά.

Έκπληξη ωστόσο αποτελεί η στάση που κράτησαν στο Υπουργικό κάποιοι υπουργοί όπως οι κκ. Νίκος Παππάς, αλλά και Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μπορεί να υπήρχε μέχρι στιγμής μια άλλη εικόνα από τους συγκεκριμένους υπουργούς, ωστόσο η τοποθέτησή τους στο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν θετική προς τον Πάνο Καμμένο κι όχι προς τον Νίκο Κοτζιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίθετα με την στροφή που σημείωσαν οι «υπερασπιστές» του Καμμένου, κάποιοι από τους υπουργούς του Καμμένου, εμφανίστηκαν σύμμαχοι του Κοτζιά.

Την αρχή έκανε ο Τέρενς Κουίκ που είχε δηλώσει ότι στοιχίζεται στην κυβερνητική γραμμή της κυβέρνησης σχετικά με το Σκοπιανό, διαχωρίζοντας την θέση του από τον Πάνο Καμμένο.

Φαίνεται το ίδιο να κάνει πια και μάλιστα το γνωστοποίησε ήδη και η Έλενα Κουντουρά άσχετα εάν στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο δεν πήρε θέση υπέρ κάποιου από τους δύο μονομάχους.