Οταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι», στο οποίο περιγράφει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κορυφαίος Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς πρότεινε στον πρώην υπουργό -και έγινε αποδεκτό- να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο και, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το σενάριο που συνέγραψαν οι δύο. Η αρχική ιδέα του Κ. Γαβρά ήταν ο Γ. Βαρουφάκης να υποδυθεί ο ίδιος στην ταινία τον εαυτό του, κάτι που αρνήθηκε ο πρώην υπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret», το κάστινγκ ηθοποιών έχει ολοκληρωθεί και επικρατέστεροι να υποδυθούν τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι δύο διάσημοι Ευρωπαίοι ηθοποιοί.

Το πρόσωπο που θα υποδυθεί τον Β. Σόιμπλε είναι ένας Γερμανός ηθοποιός, ενώ τα περισσότερα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας ελπίζει η ταινία να έχει βγει στη μεγάλη οθόνη μέχρι το Πάσχα, καθώς θα του δώσει αβάντα στην προεκλογική του εκστρατεία μέσα από το κόμμα του, το DiEM25.