Κάποτε ο Πάνος Καμμένος δεν μπορούσε να μπει στο Πεντάγωνο. Ο Μικροπολιτικός των Νέων θυμίζει το λόγο: «Δηλαδή ο Καμμένος μπορούσε να πάει στις ΗΠΑ, να ταξιδεύσει όπου ήθελε, αλλά δεν μπορούσε έως προσφάτως να εισέλθει στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Και ξέρετε γιατί; Επειδή έκανε κάτι που σφόδρα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Ηταν τότε που όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ επέβαλαν εμπάργκο στη Ρωσία λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας. Το εμπάργκο ήταν σκληρό και καμία χώρα δεν θέλησε να το σπάσει. Καμία, πλην της Ελλάδος και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Τότε ο Καμμένος, αψηφώντας τις συστάσεις των ευρωπαίων και αμερικανών ομολόγων του, πήγε στη Μόσχα, συναντήθηκε με τον ρώσο υπουργό Αμυνας και είχαν συνομιλίες επί παντός επιστητού. Ακόμα και για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ συζήτησαν, ξεχνώντας ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Ο ρώσος ομόλογός του ενθουσιάστηκε με τον Καμμένο και με τις ιδέες του για προώθηση της ελληνορωσικής αμυντικής συμφωνίας και του χάρισε ένα μπουκάλι βότκα και ένα Καλάσνικοφ. Το τι απέγινε το Καλάσνικοφ ουδείς γνωρίζει.

Οι Αμερικανοί όμως οργίστηκαν και δεν τον προσκαλούσαν στο Πεντάγωνο, αν και ο Καμμένος το ζήτησε πολλές φορές. Και τι δεν έκανε ώστε να αρθεί η αμερικανική απαγόρευση και να πετύχει πρόσκληση στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Βάσεις στην Κάρπαθο υποσχέθηκε, επέκταση της Σούδας έταξε, βάση στη Λάρισα υποσχέθηκε, ακόμα και με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ ήρθε πιο κοντά. Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως τον καλύτερο αμερικανό πρεσβευτή των τελευταίων 50 ετών που πέρασε από την Ελλάδα. Δεν έκανε και λίγα.»