Συνεχίζει ακούραστος τις επαφές με εκπροσώπους των media ο αυτόκλητος προστάτης των «παιδιών του Μαξίμου» (σ.σ.: όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τους επιτελείς του) και επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου, Θανάσης Καρτερός.

Μετά τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά την ηθική και πολιτική εξόντωση κάθε είδους... επικίνδυνου για την κυβέρνηση αντιπάλου, εθεάθη σε γνωστό στέκι του Παγκρατίου να πίνει το αριστερό espresso freddo -όπως φαίνεται και στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που εξασφάλισε το «Secret»- καφεδάκι του, παρέα με τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Alpha, Δήμο Βερύκιο.

Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος εκφράζει σταθερά καλές απόψεις για τους κυβερνώντες, είτε από την τηλεόραση είτε από το ραδιόφωνο της Κάντζας, δείχνοντας, εκτός των άλλων, ιδιαίτερη αδυναμία (λόγω της προσωπικής του παράδοσης στο σχετικό ρεπορτάζ, μην παρεξηγηθούμε κιόλας) στον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο. Ο γνωστός δημοσιογράφος αποθεώνει συχνά τον Θ. Καρτερό διαδικτυακά.

Στην παρέα ήταν και ο «πικραμένος» για τον τρόπο που αποχώρησε από την Κατεχάκη, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Οι τρεις τους τα είπαν για αρκετή ώρα και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτή η υπερκινητικότητα που αναπτύσσει εσχάτως ο Θανάσης Καρτερός σε ό,τι αφορά τις επαφές του με παράγοντες των ΜΜΕ, καταδεικνύει αφενός, ότι στο Μαξίμου προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο και, αφετέρου, πως ο ίδιος έχει αναλάβει κάποιες από τις αρμοδιότητες ενός εκ των «παιδιών» του πρωθυπουργικού Μεγάρου, δηλαδή του Δημήτρη Τζανακόπουλου.