Εντονος προβληματισμός επικρατεί στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για την πορεία κρίσιμων ερευνών στη Δικαιοσύνη. Ενας προβληματισμός που μεταφέρεται και από το άγχος του Μεγάρου Μαξίμου, οι ένοικοι του οποίου θα επιθυμούσαν διακαώς να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν το σχέδιο «αίμα στην πολιτική αρένα» και να υπάρξουν διώξεις πολιτικών προσώπων, ιδιαίτερα στην υπόθεση της Novartis.

Οι μυημένοι στα δικαστικά παρασκήνια παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την όλο και πιο πυκνή αρθρογραφία και τα ρεπορτάζ που πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο.

Ωστόσο, όπως γράφει το Secret, η αλήθεια είναι ότι οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές που διερευνούν τις καυτές αυτές υποθέσεις δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να λειτουργήσουν υπό την πίεση του πολιτικού χρόνου, αλλά, αντίθετα, θα εξαντλήσουν όλα τα στοιχεία που θα «δέσουν» τις υποθέσεις (εφόσον υπάρξουν), γεγονός που κάνει τις ισορροπίες πολύ εύθραυστες και δοκιμάζει σχέσεις ετών.

Η γκρίνια που επικρατεί φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι, εάν δεν υπάρξουν καθαρά στοιχεία μέχρι το τέλος του έτους που να δικαιολογούν ποινικές διώξεις, τα πράγματα θα δυσκολέψουν μετά την έλευση του νέου έτους, καθώς οποιαδήποτε κίνηση θα αποκτά αυτόματα και προεκλογικά χαρακτηριστικά, γεγονός που θα αποδυναμώσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι συσκέψεις και οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για εξελίξεις στο μέτωπο της Novartis και της Εξεταστικής για την Υγεία, που αφορούν και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Είναι, πάντως, προφανές ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα...