Ψυχολογική και όχι μόνο εξάρτηση... με την Ελλάδα και την κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται ότι έχει ο Κορεάτης οικονομολόγος Γκλεν Κιμ, που έμεινε γνωστός στη χώρα μας ως ο σύμβουλος-μυστήριο αρχικά του Γιάνη Βαρουφάκη και εν συνεχεία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα.

Ο πρώτος του σταθμός ήταν τον Αύγουστο στην Αθήνα, ενώ ακολούθησε ταξίδι του στην Πάτμο. Τη συγκεκριμένη, μάλιστα, θερινή διαδρομή του αποκάλυψε ο ίδιος στη στενή συνεργάτιδα του κ. Τσακαλώτου, γενική γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Ελενα Παπαδοπούλου, με την οποία συνομίλησε διαδικτυακά στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Ο κύριος Γκλεν, ωστόσο, προς τα τέλη Αυγούστου επέστρεψε στην Αθήνα, όπου είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, και συναντήσεις με... παλιούς του φίλους και συνεργάτες από το υπ. Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο κ. Τσακαλώτος προετοιμαζόταν για την... καθαρή έξοδο της χώρας μας στις αγορές, αλλά και για την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα.

Η παρουσία του Γκλεν Κιμ, πάντως, στην Αθήνα προκάλεσε εντύπωση σε αρκετούς, δεδομένου ότι ο μυστήριος οικονομολόγος έχει αποχωρήσει από το επιτελείο του υπ. Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2017.

Για όσους δεν θυμούνται, ο κ. Γκλεν, το πολυθρύλητο εξάμηνο της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε προετοιμάσει το σχέδιο διπλού νομίσματος και παράλληλων πληρωμών για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια παρείχε συμβουλές για θέματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια και η διαπραγμάτευση για το χρέος, χωρίς να γίνουν ποτέ γνωστές οι αμοιβές του.