Σε ένα καυτό στρατιωτικό θέμα αναφέρεται ο Μικροπολιτικός των Νέων: «Από τον Μάρτιο οι νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονται κατευθείαν στην παραμεθόριο, αφού καταργήθηκαν τα παλιά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Μεσολόγγι, Αρτα. Θα περίμενε κανείς σε έναν-δύο μήνες αυτά τα στρατόπεδα να κλείσουν, όπως ήταν ο σχεδιασμός της στρατιωτικής ηγεσίας, ώστε περίπου 600 άτομα μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό να μετατεθούν επίσης στα σύνορα, όπου πλέον υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Αμ δε. Τα παλιά ΚΕΝ παραμένουν ορθάνοιχτα.

Οι δήμαρχοι κάνουν αγώνα να μην κλείσουν -διότι, λένε, προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες- και όπως αποδεικνύεται το υπουργείο Αμυνας είναι στο πλευρό τους. Εκλογές έρχονται άλλωστε…

Προχθές συναντήθηκαν στο «Πεντάγωνο» ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος με τον Πάνο Καμμένο. Από ό,τι μαθαίνω συζήτησαν για την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του 239 ΣΕ στο Μεσολόγγι -που βεβαίως δεν έχει κλείσει- και μία από αυτές είναι να μετατραπεί σε στρατιωτικό μουσείο.

Ακόμη κι αν γίνει αυτό, θα απαιτηθούν έλεγχοι, αποφάσεις, επιπλέον χρόνος. Οσο για τις μονάδες των συνόρων, ακόμη περιμένουν το επιπλέον προσωπικό…»