Παρασκηνιακά φαίνεται να συνεχίζονται οι ζυμώσεις για την επόμενη ημέρα στον δήμο Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να παίζει τα χαρτιά του κάτω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της voria.gr, ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πρώην στέλεχος της «Πρωτοβουλίας», Παναγιώτη Αβραμόπουλο, στο καφέ «Β». Η συνάντηση των δύο ανδρών που, κατά τα λοιπά υποτίθεται ότι βρίσκονται… στα μαχαίρια, έγινε προκειμένου να συζητήσουν την επόμενη ημέρα της Αυτοδιοίκησης αλλά και τις πιθανότητες επανεκλογής του νυν δημάρχου.

Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το voria.gr με τον κ. Αβραμόπουλο, ο τελευταίος φαίνεται να διαψεύδει τα σενάρια συνεργασίας με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Εγώ προσπάθησα, πάντως να μάθω κάτι περισσότερο, αλλά ο Αβραμόπουλος στον οποίο τηλεφώνησα ήταν σφίγγα. Μετά βίας μου επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αρκούμενος να πει ότι «το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε προσωπικά θέματα». Τον ρώτησα εάν θα σκεφτόταν ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα με τον Μπουτάρη, για να πάρω την απάντηση ότι «στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν τέτοια θέματα». Ρώτησα, τέλος, γιατί για μένα έχει τη σημασία του, ποιος από τους δύο πήρε την πρωτοβουλία για να συναντηθούν και η απάντηση που έλαβα ήταν: «πίστεψέ με, εδώ και αρκετές ημέρες το κινητό μου έχει χαλάσει και δέχεται μόνον εισερχόμενες κλήσεις»».

Αποχωρεί από τους «6» ο Ζέρβας

Η στάση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου πυροδότησε εξελίξεις και αντιδράσεις και στο εσωτερικό των «6» δημοτικών συμβούλων που είχαν συσπειρωθεί απέναντι στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και στους οποίους περιλαμβάνεται ο κ. Αβραμόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας αποφάσισε να τραβήξει τον δικό του δρόμο καταδικάζοντας τη στάση του κ. Αβραμόπουλου.

Ο κ. Ζέρβας εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος και με τη στάση του κ. Αβραμόπουλου τη Δευτέρα κατά την ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της πλατείας Ελευθερίας. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αποχώρησε πριν από την ψηφοφορία, την ώρα που οι Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αβαρλής, επίσης μέλη της «Κίνησης των 6», ψήφισαν κατά.

«Μετά τη συνάντηση του κ. Μπουτάρη με τον κ. Αβραμόπουλο καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και υπόγειες διαδρομές, δηλαδή όλοι μιλάνε με όλους. Εγώ αυτή τη λογική δεν την αποδέχομαι. Ούτως ή άλλως θεωρούσα ότι αυτή η ιστορία των έξι δεν θα οδηγούσε σε μια παράταξη, θεωρούσα πάντα ότι ήταν μια ευκαιρία να διατυπώνουμε κάποιες κοινές θέσεις, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να γίνει παράταξη, υπάρχει σημαντική απόσταση», αναφέρει ο κ. Ζέρβας στη Voria.gr και τον δημοσιογράφο Νίκο Ηλιάδη. Και τονίζει πως «όταν ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει, όταν συζητά με όποιον θέλει, ακόμη και με αυτόν ο οποίος θεωρητικά είναι το πρόβλημα, τότε τι νόημα έχει να συζητάμε για παράταξη. Άρα, για μένα, αυτό έχει αποδομηθεί πλήρως και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα».

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναμένεται να ανακοινώσει εντός του επόμενου μήνα την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η αποχώρησή του από τους «6» να πυροδοτεί εκ νέου τα σενάρια που τον θέλουν πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία.