Ούτε κουβέντα δεν είχε να πει ο κατά τα άλλα λαλίστατος Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τα όσα ανέφερε για τη Διαύγεια, ο Παύλος Πολάκης, στη βουλή, ο οποίος προανήγγειλε την κατάργησή της. 

«Όλα αυτά που έχουν φτιάξει, τους νόμους, τις διαδικασίες, τις διαύγειες, τα διατάγματα, τις εγκρίσεις, τα δέκα επίπεδα είναι ένα “κάστρο” για να μην μπει και φάει και κάποιος άλλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης στη Βουλή, με το Κίνημα Αλλαγής να εκφράζει την έντονη αντίδρασή του.

Υπενθυμίζεται ότι το «Διαύγεια» τέθηκε σε ισχύ με τον Νόμο 3861/2010, επί υπουργίας Γιάννη Ραγκούση, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας από πλευράς των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.

Όλοι πάντως θυμούνται τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται με πάθος τις νομοθετικές του παρεμβάσεις, ωστόσο, σήμερα όμως φαίνεται να τον έχει πιάσει αφωνία. 

Πιθανόν, όπως λένε οι κακές γλώσσες, αυτή η σιωπή να έχει να κάνει και με το «φλερτ» που έχει αναπτυχθεί εδώ και μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ.