Τις προθέσεις του σχετικώς με την επόμενη μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση ή την κεντρική πολιτική σκηνή αναμένεται να κάνει γνωστές το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Πατούλης. Το σχέδιο για ανεξάρτητη κάθοδο με τον συνδυασμό «Αθήνα, πρωτεύουσα ξανά» δεν έχει εγκαταλειφθεί ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να … κερδίζει περισσότερο η προοπτική της παρουσίας στις εθνικές εκλογές με τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος βρίσκεται σε επαφές με τους δημάρχους και τους επιστημονικούς φορείς επιδιώκοντας συναινέσεις προς τη δεξιά πλευρά με αιχμή τα εθνικά θέματα και την αυτοτέλεια των δημοτικών - περιφερειακών δομών. Η πρώτη σκέψη για το νέο κόμμα υπό την επωνυμία «Ελλάδα, πατρίδα ξανά» ήδη κουβεντιάζεται.

Ο ίδιος και οι συνομιλητές του κρίνουν πάντως ότι οι … αντικειμενικές συνθήκες δεν έχουν ακόμη ωριμάσει, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει προς το παρόν οσμή εθνικής κάλπης. Συνεπώς ο σχηματισμός θα δημοσιοποιηθεί προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενου.