Τα golden boys στο ∆ηµόσιο ζουν και βασιλεύουν, ακόµα και µετά την οκταετή µνηµονιακή περίοδο σκληρής λιτότητας. Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται πως είναι και µία άγνωστη στο ευρύ κοινό θέση, αυτή του διοικητικού διευθυντή της αρχής προσφυγών στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, µε µισθό 5.000 ευρώ τον µήνα.

Η θέση αυτή δηµιουργήθηκε µε νοµοθετική ρύθµιση του Γιάννη Μουζάλα το 2016 και προβλέπει ότι ο διοικητικός διευθυντής διορίζεται µε απόφαση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κατόπιν δηµόσιας πρόσκλησης ενδιαφέροντος και ότι υπηρετεί θητεία τριών ετών, που µπορεί να ανανεώνεται µία φορά για τρία ακόµη έτη.

Σύµφωνα, λοιπόν, µε απόφαση που υπέγραψε στις 5 Σεπτεµβρίου ο ∆ηµήτρης Βίτσας , εγκρίθηκε η δέσµευση πίστωσης 59.280 ευρώ για το οικονοµικό έτος 2020 (!), που «αφορά την κάλυψη πιστώσεων αποδοχών του διοικητικού διευθυντή της αρχής προσφυγών».

Οπως, µάλιστα, έχουν καταγγείλει µε ερώτησή τους βουλευτές της Ν.∆., η διευθύντρια που επελέγη από την κυβέρνηση πριν από δύο µήνες ήταν πρώην συνεργάτιδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.