Την υποστήριξη του στη νεανική επιχειρηματικότητα και τις start up επιχειρήσεις εξέφρασε, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην 83η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, όταν βρέθηκε στο περίπτερο που είναι αφιερωμένο στην νεανική επιχειρηματικότητα, σημείωσε: "Ειμαι χαρούμενος που υπάρχει περίπτερο μόνο για start ups και επιχειρηματικότητα". Εγώ προέρχομαι από το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας. Τότε δεν βλέπαμε μεγάλη ανταπόκριση. Πρέπει ο σπόρος της επιχειρηματικότητας να ριζώσει".

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα για τη νεανική επιχειρηματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Αυτό χρειάζεται πρόσβαση σε χρηματοδότηση, δημιουργία φορολογικών κινήτρων στα funds και απλοποίηση του γραφειοκρατικού πλαισίου. Θα πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ έρευνας και παραγωγής στα Πανεπιστήμια και να εγγυηθούμε καλυτερη φορολόγηση στις επιχειρήσεις".

"Το γνωριζω βιωματικοτητα το αντικείμενό, πιστεύω σε εσας και θέλω να μείνετε στην Ελλάδα", κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνοντας τη διάθεσή του να στηρίξει τους νέους επιχειρηματίες και να ανατρέψει το φαινόμενο του brain drain που έχει οδηγήσει στο εξωτερικό περισσότερους από 300.000 νέους Έλληνες τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ακολούθησε δημόσιος διάλογος με νέους start-uppers που εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τα κίνητρα που παρέχει η ελληνική πολιτεία με τον αρχηγό της ΝΔ να τους διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει τις πρωτοβουλίες τους.