Αναταράξεις προκαλεί στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής στη Δυτική Ελλάδα το ενδεχόμενο στήριξης του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε με θερμά λογια για τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, φωτογραφίζοντας τον ως περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε ενδεχομένως ευρύτερα ψηφοδέλτια.

Το ενδεχόμενο στήριξης του Απόστολου Κατσιφάρα, σε περίπτωση που αυτός στηριχθεί από το κυβερνών κόμμα έφερε αντιδράσεις, αλλά και παραιτήσεις

Μάλιστα, οι αντιδράσεις οξύνονται από τη στιγμή που ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με τοπικά «πράσινα στελέχη, φέρεται να μιλάει στις περιοδείες του ανοιχτά για την επιτυχία της κυβέρνησης, όσον αφορά την έξοδο των από τα μνημόνια και την επαναφορά του κατώτατου μισθού

Την αρχή έκανε το μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής Αντώνης Γκριμότσης, ο οποίος προχώρησε σε παραίτηση, μέσω επιστολής που απέστειλε στον Γραμματέα του οργάνου

Ο κ.Γκριμότσης σημείωσε πως η κίνησή του είναι συμβολική και δεν αφορά το πρόσωπο του κ.Κατσιφάρα, τον οποίο δεν γνωρίζει προσωπικά, ενώ όπως είπε ορθό θα ήταν ο κ.Περιφερειάρχης να αποσαφηνίσει τα περί στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ. “Σε μια τέτοια πολιτική συμφωνία, δεν μπορώ να συνηγορήσω διότι ξεπερνά τόσο τα προσωπικά μου όρια, όσο και όσα συμφωνήθηκαν στο Συνέδριο περί αυτόνομης καθόδου παντού, τόσο στην Περιφέρεια όσο και στους δήμους” σημείωσε ο κ. Γκριμότσης αναφέροντας ακόμη ότι το ενδεχόμενο συμφωνιών υπάρχει μόνο σε προγραμματική βάση και αποκλειστικά στον δεύτερο γύρο!

Η δεύτερη, επίσημη αντίδραση ήρθε από τον Γραμματέα της Ν.Ε Αχαϊας του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο στήριξης του νυν περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, σε περίπτωση που αυτός στηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ,

Ο κ. Αθανασόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του στο Ράδιο Γάμμα, και με αφορμή την αναφορά Τσίπρα -  ουσιαστικά στήριξης του Απ. Κατσιφάρα - τόνισε ότι, από τη στιγμή που θα δεχθεί τη στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, θολώνει το στίγμα του ΚΙΝΑΛ.

Δεν είναι δυνατόν η Φώφη Γεννηματά να εξαπολύει καθημερινά επιθέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ και μετά να δώσουμε στήριξη στον ίδιο υποψήφιο, τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι δεν είναι δυνατόν, το ΚΙΝΑΛ να μην κρατήσει αποστάσεις από πρόσωπα που θολώνουν το κομματικό στίγμα.

«Δεν είμαστε παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Γ. Αθανασόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο πρόσωπο του Απ. Κατσιφάρα, τόνισε ότι «άλλο η προσωπική φιλία και άλλο η πολιτική απόφαση για στήριξη υποψηφίου».