Νέα καρφιά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE), Γκι Φέρχοφσταντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Ο κ. Φέρχοφσταντ καυτηρίασε τη στάση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης αλλά και τη λεγόμενη «αριστερή παρένθεση» παραπέμποντας σε προγενέστερες δηλώσεις του ίδιου για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πριν από τέσσερα χρόνια ήσασταν λίγο φοβισμένος να έρθετε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σήμερα, όμως, δεν είστε εδώ για να συζητήσουμε για την ελληνική κρίση. Το έδαφος κάτω από τα πόδια σας είναι ελαφρώς πιο στέρεο ενώ μιλήσατε και για το κοινό μας μέλλον», σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο ηγέτης των ευρωπαίων Φιλελευθέρων.

Σε ό, τι αφορά την ένταση που είχε επικρατήσει, κατά τη διάρκεια προηγούμενης αντιπαράθεσής τους εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Φέρχοφσταντ επισήμανε με ιδιαίτερη δόση χιούμορ: «Πριν τέσσερα χρόνια, είχαμε μία ιδιαίτερα δυναμική ανταλλαγή απόψεων σε αυτό το κτίριο, που ορισμένοι χαρακτήρισαν αιμοβόρα. Αυτή τη φορά θα είμαι πιο μετριοπαθής. Πρέπει να σώσω την ενέργειά μου για τον κ. Όρμπαν σήμερα το απόγευμα».

Τέλος, ο επικεφαλής της ALDE επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Θυμάστε ότι σας είχα ρωτήσει στο παρελθόν: πως θέλετε να σας θυμούνται, ως εκλογικό λάθος ή ως έναν επαναστάτη μεταρρυθμιστή. Σίγουρα δεν είστε εκλογικό λάθος γιατί είστε ακόμη εδώ αλλά ούτε και επαναστάτης. Η απάντησή μου είναι ότι δεν γίνατε τίποτα από τα δύο».

Δείτε την ομιλία του Γκι Βέρχοφσταντ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕNG):