Για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο μιλά ο Μικροπολιτικός των Νέων. Σημειώνει χαρακτηριστικά: Θα είναι στο Στρασβούργο όπου σήμερα πρωί πρωί αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Και λέω με ενδιαφέρον, αφού ξέρω πως είναι πολλοί και διάφοροι που θα του την έχουν στημένη και για το Μνημόνιο και για το Προσφυγικό.

Εκείνος βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσει να δοθεί ο τόνος στη συμφωνία των Πρεσπών. Πάμε όμως στα εύκολα. Τι εννοώ; Τις ευχάριστες συναντήσεις που θα έχει. Σήμερα ας πούμε έμαθα πως θα δει τον παλιόφιλο και επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Θα συναντήσει και τον Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που έχει μιλήσει θετικά για την έξοδο της χώρας μας από το Μνημόνιο.

Το ίδιο και η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) Γκάμπι Τσίμερ, με την οποία επίσης θα τα πει. Χθες δε είχε προγραμματιστεί δείπνο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Πάμε όμως και στην έκπληξη: πηγές από την κυβέρνηση μου λένε πως σήμερα θα δει τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ! Ξέρετε, αυτόν που περιγράφει τον Τσίπρα ως 'κομμουνιστή' ηγέτη.»