Με μια  ειρωνική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Στέφανος Μάνος καταφέρεται εναντίον της υπουργού Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

  Και την κατηγορεί οτι επεκτείνοντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στα ναυτιλιακά και τουριστικά γραφεία, γεγονός που σημαίνει αυξήσεις μισθώς όπως υποστηρίζει έως και 60%, το μόνο που θα καταφέρει είναι να γίνουν απολύσεις η οι επιχειρήσεις να κλείσουν, αφού δεν θα αντέξουν τέτοιο μισθολογικό κόστος.

Στην ίδια ανάρτηση ο Στέφανος Μάνος κατηγορεί και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την σιωπή του.

Γράφει ο Στέφανος Μάνος:  

Θερμά συγχαρητήρια στην αποφασιστική Υπουργό κ. Έφη Αχτσιόγλου που με μια απλή κίνηση διόρθωσε όσα προβλήματα είχε επισωρεύσει η κρίση στους εργαζόμενους. Κήρυξε υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του προσωπικού στα τουριστικά και ναυτιλιακά γραφεία από το 2017 και στις τράπεζες για τα έτη 2016-2018.

Το αποτέλεσμα αυξήσεις από 15 έως 60% σε ήδη καλούς μισθούς. Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Πόσες ψήφους ελπίζει να κερδίσει; Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν απολύσεις, επειδή με τέτοιους μισθούς οι επιχειρήσεις από οριακά κερδοφόρες γίνονται ζημιογόνες. (Εκτός αν παρέμβει η κ. Αχτσιόγλου και απαγορεύσει τις απολύσεις). Σε τελική φάση οι επιχειρήσεις θα κλείσουν, νέα κόκκινα δάνεια και θα πληγεί και ο τουρισμός. Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Συγχαρητήρια κ. Τσακαλώτο που σφυρίζετε αδιάφορος.