Η στάση του διαγραφέντος από τη ΝΔ και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου δε μένει πλέον αναπάντητη από το σύνολο της κεντροδεξιάς παράταξης που είναι προφανές ότι τον θεωρούν ξένο σώμα καθώς εδώ και αρκετό καιρό συντάσσεται με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, χωρίς ίχνος κριτικής σε αυτή, πράγμα που έχει ενοχλήσει και τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος του έχει "κλείσει" την πόρτα και δε τον δέχεται καν στο γραφείο του, όπως αναφέρουν οι έμπειροι της ΝΔ.

Οι συνεχείς επιθέσεις σε κορυφαία στελέχη της ΝΔ και ειδικά στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη φαίνεται ότι αποτελούν πλέον καθημερινή του συνήθεια αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα υπερασπιζόταν και την επίθεση της κυβέρνησης και του Κώστα Βαξεβάνη στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου Σοφία Ζαχαράκη για την οποία διατάχθηκε μέχρι και η σύλληψη της.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτηση του, φωτογραφίζοντας τη Σοφία Ζαχάρακη σχολίασε μεταξύ άλλων ότι ο "κάθε εκπρόσωπος έχει κάποιες υποχρεώσεις και πρέπει να αποφεύγει τις ύβρεις και προσωπικές προσβολές, να έχει πολιτική οξυδέρκεια κι αίσθηση της σημασίας όσων λέει και του ρόλου του" και "να έχει την παραίτηση του έτοιμη ανά πάσαν στιγμήν στο τσεπάκι του"...

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντώντας με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ότι η στάση Αντώναρου "ξεπερνά κάθε όριο και είναι ντροπή" λέγοντας συγκεκριμένα:

"Αν και έχω λάβει την απόφαση εδώ και καιρό να μην σχολιάζω τις επιθέσεις του κυρίου αυτού εναντίον μου, η ταύτιση του και στο θέμα της Δίωξης της Sofia Zacharaki με τους Συριζανέλ και τον Kostas Vaxevanis πιστεύω ότι ξεπερνά κάθε όριο. Ντροπή."