Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να διευρύνει την κυβέρνηση τόσο προς την κεντροαριστερά, όσο και προς την κεντροδεξιά, ακόμη και με πρόσωπα που ανέφεραν πολλοί ότι βρίσκονται στα… αζήτητα, είχε μια «επιτυχία» στα εσωκομματικά. Ξύπνησαν τα πάθη στο ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα βγήκε από την… αγρανάπαυσή του.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξακολουθεί η γκρίνια για τις επιλογές του πρωθυπουργού σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως γράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ, όσοι έμειναν απ’ έξω, έχουν ακόμη την πικρή γεύση και μάλιστα για κάποιους υπάρχει παρασκήνιο.

Αναφέρει η εφημερίδα:

Το τηλέφωνο του Νίκου Γ. Ξυδάκη δεν χτύπησε ποτέ. Πολλοί θεωρούν πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος πλήρωσε τις κακές εσωκομματικές παρέες. Ο Νίκος Φίλης τώρα, η ή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με μια κραταιά άποψη, ήταν σε έναν αρχικό σχεδιασμό, όπως ο Θεοδωρής Δρίτσας, αλλά τελικά δεν πήραν χαρτοφυλάκια.

Ίσως και ως κίνηση – αντίβαρο την απώλεια εδαφών του Νίκου Παππά, λένε κάποιοι. Σε απλές καραμπόλες το αποδίδουν άλλοι. Πάντως, η μη υπουργοποίηση Φίλη δυσαρέστησε αρκετούς, αφού ο πρώην υπουργός Παιδείας είναι δημοφιλής στις πιο αριστερές περιοχές του κόμματος και όλοι παραδέχονται πως είναι ένας συνεπής ιδεολόγος.

Την ίδια ώρα γκρίνια καταγράφεται στην «τάση Κάραβελ» (υπέρ- τάση προεδρικών και λοιπών) για την έξοδο Γιάννη Μπαλάφα από το κυβερνητικό πλήρωμα.