Την αντίθεσή της στη συμμετοχή της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση και το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς τα… δεξιά φαίνεται να συνάντησε την αντίθεση της Θεοδώρας Τζάκρη.

Η κ. Τζάκρη σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος σύνδεσης «με τον Κώστα Καραμανλή που χρεοκόπησε την χώρα και άφησε την χώρα να καεί από άκρη σε άκρη το 2008» και πρόσθεσε ότι αυτές οι συμμαχίες εκπέμπουν θολά μηνύματα.

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, πρόσθεσε τα εξής: «Ένας ανασχηματισμός εκπέμπει πάντα πολιτικό μήνυμα. Με τις επιλογές που έκανε σε συμβολικό επίπεδο ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, εξελίσσεται σε ένα μεγάλο προοδευτικό χώρο, στον προοδευτικό πόλο απέναντι στην Δεξιά, στον οποίο η Κεντροαριστερά θα έχει σημαίνοντα ρόλο και λόγο, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να απολέσει τον πολιτικό του ριζοσπαστισμό, που είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ για την πολιτική του επιβίωση και κυριαρχία».

Μάλιστα, η ίδια εκτίμησε πως από εδώ και στο εξής στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι οι συμμαχίες με προοδευτικό πρόσημο, επισημαίνοντας ότι ως ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανάγκη έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς, καθώς μπορούν να χειριστούν τα πράγματα με πολύ καλύτερο τρόπο ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να μην υπάρξουν συμμαχίες με την Κεντροδεξιά για να μη θολώσει ο προοδευτικός πόλος.

«Οι όποιες συμμαχίες πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής δεν πρέπει να είναι παρά συμμαχίες με προοδευτικό πρόσημο. Αν επιχειρούμε συμμαχίες προς την Κεντροδεξιά, εκπέμπεται θολό μήνυμα προς την κοινωνία. Όλοι συμφωνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και θέλουμε να αποτελεί και στο μέλλον τον πόλο που θα αντιπαρατίθεται διαρκώς στην Δεξιά.

Δεν χρειαζόταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένας εκπρόσωπος της Δεξιάς για να πετύχουμε βελτίωση στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Ως ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώ ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε από μόνοι μας, με πολύ καλύτερο τρόπο. Έχουμε καλύτερες πολιτικές να εφαρμόσουμε στην κατεύθυνση αυτή. Εκτιμώ ότι σε αυτή την περίπτωση φεύγει ένα ψευδεπίγραφο μήνυμα προς την κοινωνία, θολώνει ο προοδευτικός πόλος», κατέληξε.

Σημειώνεται πάντως ότι η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δεν θέλει «να θολώσει το πολιτικό μήνυμα», προέρχεται η ίδια από το ΠΑΣΟΚ.