Ένας µικρός χαµός έγινε την Τρίτη το απόγευµα στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίµου µέχρι να ληφθεί η απόφαση για αναβολή του ανασχηµατισµού. Ορισµένα στελέχη, µεταξύ των οποίων και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επέµειναν -µάλλον λογικά- ότι θα ήταν λάθος ο πρωθυπουργός να προχωρήσει άµεσα σε αλλαγές στο Υπουργικό Συµβούλιο προκειµένου να αξιοποιηθεί περισσότερο επικοινωνιακά η ιστορία της Ιθάκης.

Τελικά, ύστερα από πολλές συζητήσεις και διαφωνίες, µε δεδοµένο ότι ο πρωθυπουργός σκέφτεται να διευρύνει περισσότερο απ’ όσο αρχικά υπολόγιζε τον αριθµό των αλλαγών στο υπουργικό σχήµα, έγινε η διαρροή από «ανώτατη κυβερνητική πηγή» ότι ο ανασχηµατισµός µεταφέρεται χρονικά την επόµενη εβδοµάδα.

Η προχειρότητα πάντως µε την οποία αντιµετωπίστηκε το θέµα, καθώς τις προηγούµενες ηµέρες είχε διοχετευθεί από το Μαξίµου και προσωπικά από τον ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο πως ο ανασχηµατισµός θα γινόταν από την Τετάρτη έως χθες, Παρασκευή, δείχνει και την ένταση της αντιπαράθεσης που υπάρχει µεταξύ προσώπων του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού. Και ιδιαιτέρως µεταξύ Νίκου Παππά και κυβερνητικού εκπροσώπου.