Απολογισμό για την έξοδο από τα Μνημόνια κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης φυσικά με τον δικό του τρόπο. Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής, κάνει λόγο για «ανοχή του λαού» στην κυβέρνηση ενώ δεν παραλείπει να κάνει νέα επίθεση στη Δικαοσύνη.  

«Ανοίξαμε μέτωπο με τους καναλάρχες που μας εμπόδισε το ΣΤΕ να ολοκληρώσουμε ,αποκαλύψαμε πολλά σκάνδαλα που στείλαμε στη δικαιοσύνη η οποια παει με ρυθμούς χελώνας δυστυχώς» γράφει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.  

Στις επιτυχίτες της κυβέρνησης ο Παύλος Πολάκης κάνει ειδική αναφορά στο Σκοπιανό υποστηρίζοντας ότι η διαφαινόμενη λύση έγινε «με κατοχύρωση των εθνικών δικαιωμάτων μας».

  Σε άλλο σημείο του κειμένου του ο κ. Πολάκης γράφει ότι «σε όλη αυτή την δύσκολη αλλα όμορφη και προπαντός ΚΑΘΑΡΗ διαδρομή ,κάναμε και λάθη και καθυστερήσεις και συμβιβασμούς λόγω του διεθνούς συσχετισμού ,τολμήσαμε αλλά και διστάσαμε ,ΟΜΩΣ σίγουρα μάθαμε ,ωριμασαμε και προπαντός ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ το σύστημα ολιγαρχών-ΜΜΕ-διαπλοκής που συνεχίζει να έχει ενα σοβαρό κομμάτι της πραγματικής εξουσίας στη χώρα».  

Η ανάρτησή κλείνει, τέλος, με τη φράση «Καλο ξημέρωμα ....θα τα πούμε σύντομα...».