Η φηµολογία για ενδεχόµενη «µεταγραφή» της υπουργού Τουρισµού, Ελενας Κουντουρά, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να µην έχει επιβεβαιωθεί επισήµως, αλλά η αλήθεια είναι πως από το Μέγαρο Μαξίµου φροντίζουν να την έχουν στα... ώπα-ώπα.

Πριν από λίγες ηµέρες έφτασε ατύπως στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, µέσω της κεντρικής υπηρεσίας της Γενικής Γραµµατείας Τύπου, ενηµέρωση ότι µέσα στον... Σεπτέµβριο η κυρία Κουντουρά πρόκειται να επισκεφθεί για άλλη µία φορά τη γαλλική πρωτεύουσα.

Σκοπός της επίσκεψής της θα είναι η παρουσία της στην 40ή ∆ιεθνή Εκθεση Τουρισµού, που θα διαρκέσει περίπου µία εβδοµάδα και θα υπάρχει ελληνικό περίπτερο, όπως συµβαίνει άλλωστε όλα τα τελευταία χρόνια.

Η ενηµέρωση της πρεσβείας τόσο νωρίς δεν είναι συνηθισµένο γεγονός και σηµαίνει πως πρέπει όλο το σύστηµα των διπλωµατών και των υπόλοιπων εργαζοµένων να κινητοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εξυπηρετηθεί η κυρία Κουντουρά και η συνοδεία της.

Ο αριθµός της αποστολής που θα τη συνοδεύει δεν είναι ακόµα γνωστός, ωστόσο στην πρεσβεία θυµούνται ακόµα ότι σε προηγούµενη επίσκεψη συνοδευόταν από τουλάχιστον δύο αστυνοµικούς, κάτι που δεν συνηθίζουν να κάνουν άλλοι υπουργοί, όπως, για παράδειγµα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος βρίσκεται συχνά στο Παρίσι.