∆εν λέει να ξεκαθαρίσει το τοπίο της µάχης στον κεντρικό ∆ήµο της Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης µπορεί να πήρε το «πράσινο φως» από τον ΣΥΡΙΖΑ για να κατέβει ξανά, αλλά η στάση του στο «Μακεδονικό» και ο δηµόσιος εναγκαλισµός του µε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έφθειραν σηµαντικά την εικόνα του, κάτι που αποτυπώνεται και σε όλες τις πρόσφατες δηµοσκοπήσεις.

Την ίδια στιγµή, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο τα πράγµατα δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ο Πάρις Μπίλλιας εµφανίζεται ως το φαβορί, αλλά όσο η υποψηφιότητα δεν οριστικοποιείται τόσο οι αµφισβητήσεις αυξάνονται. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι εξαιτίας αυτού του θολού τοπίου αλλά και της απλής αναλογικής οι υποψηφιότητες αυξάνονται γεωµετρικά. Εχουν ήδη ανακοινώσει πρόθεση να κατέλθουν στις εκλογές οι Μάκης Κυριζίδης, Στέργιος Καλόγηρος, Παναγιώτης Ψωµιάδης, Βασίλης Μωυσίδης, Χάρης Αηδονόπουλος και Γιάννης Νασιούλας.

Επίσης, οι κινήσεις και δηµοτικές παρατάξεις «Συµµαχία Πολιτών» (Μ. Στεργίου), «Ποια πόλη µας αξίζει» (Γ. Ζαρωτιάδης), «Μένουµε Θεσσαλονίκη», «Οι Πειρατές» και «Γειτονιές σε δράση» (Οικολόγοι), ενώ υποψήφιο δήµαρχο θα κατεβάσουν τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) και η Ελληνική Αυγή (ΧΑ) όσο και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ), πιθανώς οι ΑΝΕΛ, ενώ συζητιούνται και ονόµατα υποψηφίων από τον χώρο της αντιµνηµονιακής ∆εξιάς.

Ενδιαφέρουν έχουν εκδηλώσει για τον δήµο ο Κ.Ζέρβας, ο Σπ.Βούγιας και ο Γ.Ορφανός. Σύνολο µαζί µε τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Πάρι Μπίλλια; Αισίως 21 υποψήφιοι!