Συγκίνηση προκαλεί η φράση που είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας των φονικών πυρκαγιών στην Αττική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα καμμένα.

«Τι να τα κάνουμε τα πλεονάσματα όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές...», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας στον κ. Μητσοτάκης που άκουγε τις μαρτυρίες και τις εμπειρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν απέναντι στον όλεθρο της πυρκαγιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές χωρίς τηλεοπτικά συνεργεία και κάμερες ενώ, προκειμένου να έχει χρόνο να συζητήσει με τους ανθρώπους, δεν έκανε καμία δήλωση σε δημοσιογράφο. 

Μάλιστα, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες που του φώναζαν από μακριά, κάθε φορά που τον έβλεπαν, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα του δώσει «καμένη γη» ενώ μάλιστα άλλοι ασκούσαν επίθεση στους κυβερνώντες με «κοσμιτικά επίθετα» και επιφωνήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή που ο ίδιος ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία, δεν επιδόθηκε ούτε σε ρεσιτάλ υποσχεσιολογίας αλλά ούτε και σε χαρακτηρισμούς απέναντι στην κυβέρνηση. Σεβάστηκε στο ακέραιο την ανθρώπινη οδύνη και δεν επεδίωξε να αξιοποιήσει πολιτικά την καταστροφή που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.