«Θέλω να μετρηθώ στη Δυτική Αττική. Θέλω να εφαρμόσω συγκεκριμένο μίγμα πολιτικής για τη συγκεκριμένη περιοχή και να αρθρώσω εκεί διαφορετικό πολιτικό λόγο». Αυτά ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στους οποίους μίλησε χθες και  εν μέρει τους εξήγησε τους λόγους που ίσως ο ίδιος να είναι  υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής.  

"Το ότι μιλάτε σε α' ενικό σημαίνει ότι θα επιλέξετε τον δυτικό τομέα της Β' Αθηνών ως μία από τις τρεις περιφέρειες που έχετε δικαίωμα να πολιτευθείτε;" ρώτησαν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες με τον κ. Μητσοτάκη να χαμογελά με νόημα.  

Η περιφέρεια Δυτικής Αττικής ήταν πάντα μια περιοχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο επισκέπτονταν συχνά, αλλά λόγω και των προβλημάτων που αντιμετώπιζε βρίσκονταν πολύ συχνά κοντά στους τοπικούς φορείς και στους πολίτες.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα που αντιμετωπίζουν, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζει πώς να δώσει λύσεις. Κι αυτό είναι το πολιτικό του στοίχημα απέναντι στην προχειρότητα που η χώρα βιώνει σε κάθε επίπεδο από την σημερινή κυβέρνηση.