Μια ριζοσπαστική πρόταση για την περίπτωση που ο Πάνος Καµµένος παραιτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Αµυνας, αλλά η κυβέρνηση συνεχίσει να έχει την κοινοβουλευτική στήριξη είτε από τους ΑΝ.ΕΛ. είτε από άλλους βουλευτές, έφτασε τις προηγούµενες ηµέρες στο Μέγαρο Μαξίµου.

Με αφορµή ότι τον τελευταίο χρόνο βρέθηκαν γυναίκες στην κορυφή των υπουργείων Αµυνας πέντε µεγάλων ευρωπαϊκών χωρών (Γερµανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία) κάποιοι εισηγήθηκαν στον κ. Τσίπρα να υπάρξει µια ανάλογη κίνηση από την πλευρά του.

Μάλιστα σύµφωνα µε πληροφορίες του «Secret» η πρόταση είχε ονοµατεπώνυµο και συγκεκριµένα αυτό της Εφης Αχτσιόγλου. Οι υποστηρικτές της πρότασης εξέφρασαν την άποψη ότι µια τέτοια κίνηση θα εξασφάλιζε πολιτικά κέρδη για τον κ. Τσίπρα, καθώς θα ήταν αρκετά προχωρηµένη για τα ελληνικά δεδοµένα.

Στο Μαξίµου άκουσαν µεν την πρόταση, αλλά δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν, όπως ενδεχοµένως δεν θα ενθουσιαζόταν και η ίδια η υπουργός Εργασίας, η οποία προέρχεται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και µάλλον πρέπει να έχει αλλεργία στις στολές και σε όσα σχετίζονται µε τις Ενοπλες ∆υνάµεις. Αν και εφόσον υπάρξει τελικά θέµα αντικατάστασης του κ. Καµµένου, ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται πως εξακολουθεί να είναι το... ακλόνητο φαβορί!