Τρομοκρατημένος από τη λαϊκή οργή απέναντί του, μετά και την απόφαση να παραχωρήσει το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας, αισθάνεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεν θα τολμήσει, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη συμπρωτεύουσα, να πλησιάσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός που, μέχρι σήμερα, έκανε εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, αποφάσισε να διοργανώσει τις νέες του φιέστες στο “Hyatt”, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αρκετά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ο λόγος είναι σαφής: θέλει να μην έρθει σε επαφή με τον λαό της συμπρωτεύουσας που αισθάνεται οργή για την εκχώρηση της ιστορίας του στη γειτονική χώρα.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμά του, θα συμμετάσχε ιστην τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στις 18:00 στη Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει το ίδιο βράδυ στην Αθήνα. Μάλιστα, στις 20:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη κοντά στο Hyatt.