Δημοψήφισμα, εκλογές ή ψήφος από τους 180 βουλευτές, αλλιώς ρίχνω την κυβέρνηση. Αυτή ήταν η νέα απειλή του Πάνου Καμμένου που προστίθεται στην λίστα των επαναλαμβανόμενων απειλών του, οι οποίες πια δεν φαίνεται να πείθουν κανένα.  

Η  πολιτική αμφιθυμία του Πάνου Καμμένου που από την μία εμφανίζεται στην φιέστα του Ζαππείου αγκαλιασμένος με τον Τίσπρα και από την άλλη δηλώνει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας της συμφωνίας, την οποία θα υποστηρίξει και με την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το σενάριο του «βελούδινου» διαζυγίου για τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Ο Πάνος Καμμένος βλέποντας το κόμμα του να συρρικνώνεται και δημοσκοπικά η επιρροή του να μειώνεται ιδιαίτερα μετά την άδειά του να παραχωρήσει ο Τσίπρας το όνομα της Μακεδονίας στην γειτονική χώρα, προτιμάει να ταυτιστεί με τον πολιτικό του παραλογισμό του «διαφωνώ», αλλά «ψηφίζω», του «αποχωρώ’, αλλά στηρίζει και του «ρίχνω» την κυβέρνηση, αλλά… «παραμένω υπουργός της».  

Την ίδια στιγμή  το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να μην αιφνιδιάζεται και να μην θορυβείται από τα νέα πολιτικά τσαλιμάκια του κυβερνητικού του εταίρου.   Άλλωστε, η στάση του Μαξίμου είναι ανάλογη και των σεναρίων που θέλουν Τσίπρα και Καμμένο να έχουν συνεννοηθεί ακόμη και για το περιεχόμενο της χθεσινής συνέντευξης Καμμένου, όπου εκτοξεύτηκαν οι νέες απειλές του.

Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι το προηγούμενο βράδυ συνάντησε και συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό. Να σημειωθεί ότι λίγο πριν «συνομιλήσει» με τον πρωθυπουργό και δρομολογηθούν τα της συνέντευξής του, ο κ. Καμμένος πιστός στην πολιτική του «ήξεις, αφήξεις» φρόντισε να απουσιάζει από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το δικαιολόγησε βεβαίως, καθώς επικαλέστηκε σοβαρές τηλεφωνικές επικοινωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα. Ίσως περίμενε τηλεφώνημα από τον Αλβέρτο του Μονακό.

Πολύ πιθανό.