Έντονο παρασκήνιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, με αφορμή την απόφαση του ανεξάρτητου πια βουλευτή, Γιώργο Λαζαρίδη από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Η αιφνιδιαστική αποχώρησή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, ως αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης στο θέμα του Σκοπιανού, αλλά και της στάσης που κράτησε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε την άδεια τελικά στην κυβέρνηση – με την μη ψήφιση της πρότασης μομφής της ΝΔ όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ, και του κ. Λαζαρίδη, πλην του Δημήτρη Καμμένου – δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό καθώς η πλειοψηφία της κυβέρνησης καθίσταται πια επικίνδυνα εύθραυστη, έχοντας πια μόνο 152 βουλευτές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι κ.κ. Λαζαρίδης και Καμμένος, με τον πρώτο να ανησυχεί για τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις του κόσμου αντιλαμβανόμενος ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε ήταν εντελώς λάθος τόσο για τους ίδιους τους βουλευτές, όσο και για το κόμμα των ΑΝΕΛ, οι δύο άνδρες κατέληξαν στην συνάντησή τους, στο σπίτι του Πάνου Καμμένου.

Εκεί παρουσία κι άλλων βουλευτών ο κ. Λαζαρίδης πείσθηκε αρχικά να πάρει πίσω την πρώτη επιστολή παραίτησης που ήδη είχε στείλει στον Πάνο Καμμένο με αφορμή το Σκοπιανό.

Ο κ. Λαζαρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τις προηγούμενες ημέρες την επιβεβαίωση ότι όταν η συμφωνία για το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή θα ψηφιστεί με διευρυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών, κάτι που φαίνεται ότι θα ικανοποιούσε την θέση των ΑΝΕΛ, αφού δεν θα περνούσε.

Αυτό το σενάριο όμως ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος το είχε απορρίψει δημοσίως, άσχετα αν χθες άφησε και πάλι ο ίδιος ένα παράθυρο ανοιχτό.

Από την πλευρά του Πάνου Καμμένου διαρρέεται ότι ο κ. Λαζαρίδης έλαβε αυτή τη διαβεβαιώσει, ενώ από το περιβάλλον του κ. Λαζαρίδη διαρρέεται ότι ουδέποτε έλαβε τέτοια διαβεβαίωση γι’ αυτό και φυσικό επακόλουθο για τον ίδιο ήταν την επόμενη ημέρα το πρωί να στείλει την επιστολή της ανεξαρτητοποίησής του στον Πρόεδρο της Βουλής.

Μάλιστα, η είσοδός του στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή ήταν και επεισοδιακή και οι συνάδελφοί του επιφύλαξαν την ίδια «υποδοχή» με έντονες διαμαρτυρίες για την κίνησή του, όπως είχε γίνει και με τον Δημήτρη Καμμένο.