Νέα δεδοµένα δηµιουργούνται στο µέτωπο του χρόνου διεξαγωγής του «γαλάζιου» συνεδρίου. Βλέπετε, οι εξελίξεις στο Σκοπιανό κατέδειξαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ακυρώσει τα σενάρια προσφυγής στη λαϊκή ετυµηγορία το προσεχές φθινόπωρο, ανεξάρτητα αν θα το καταφέρει ή όχι, µε φόντο τη δηµοσκοπική πίεση που υφίσταται.

Ως εκ τούτου και µε το ενδεχόµενο της κάλπης να αποµακρύνεται, η Πειραιώς προετοιµάζεται για τη σύγκληση της κορυφαίας εσωκοµµατικής διαδικασίας στα µέσα του φθινοπώρου ή και προς το τέλος του. Κεντρικός στόχος, εξάλλου, είναι να συµβολίσει το συνέδριο την επίσηµη έναρξη του προεκλογικού αγώνα και της ολικής επαναφοράς της Ν.∆. σε τροχιά εξουσίας, οπότε αντίστοιχη θα είναι και η χρονική του τοποθέτηση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λένε στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είναι πως, ό,τι και να γίνει από δω και πέρα, τον Μάιο υπάρχει για την κυβέρνηση ο σκόπελος των ευρωεκλογών, οπότε µοιραία η χώρα εισέρχεται σε µια κρίσιµη προεκλογική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κοµµατικές δυνάµεις πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και σε πλήρη συσπείρωση.

Οσο για τον Σεπτέµβριο που έβαζαν κάποιοι στο τραπέζι, φαίνεται ότι το ενδεχόµενο αυτό φαντάζει µάλλον... χλωµό, αφού εκείνη η συγκυρία θα καλυφθεί επικοινωνιακά µε την πληθωρική, όπως αναµένεται, εµφάνιση Μητσοτάκη στη ∆ΕΘ.