Την ανάγκη να επιβεβαιώσουν και οι δύο πλευρές ότι η «συμμαχία» τους θα συνεχιστεί ένοιωσαν χθες τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν επικοινωνία κατά την οποία κατέληξαν ότι μέχρι στιγμής «δεν θα αλλάξει τίποτα».

Οι φήμες που διέρρευσαν ότι ο Πάνος Καμμένος δήλωνε «θα ρίξουμε την κυβέρνηση όποτε μας συμφέρει», αλλά και τα σενάρια που θέλουν το ΚΙΝΑΛ να διαλύεται με το Ποτάμι να στρέφει το βλέμμα του προς το ΣΥΡΙΖΑ, με όσους βουλευτές προφανώς ακολουθήσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη προς αυτή την κατεύθυνση, προκάλεσαν στους κυβερνητικούς εταίρους… ανησυχία.

Ο δε Πάνος Καμμένος όσο βλέπει οι δημοσκοπήσεις να προαναγγέλλουν τον κοινοβουλευτικό του αφανισμό αναζητεί σανίδα σωτήριας… της πολιτικής του καρέκλας, την οποία επιθυμεί να διατηρήσει μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Εκτιμά έτσι ότι ίσως και να έχει την ευκαιρία όταν έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στη Βουλή να την καταψηφίσει, κάτι που όμως φαίνεται ότι θα αργήσει πολύ με αποτέλεσμα ίσως και να χάσει την ευκαιρία αυτή. Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι ο Πάνος Καμμένος, έχει ήδη κάψει προ πολλού το χαρτί του πατριωτισμού, δίνοντας την «άδειά» του να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπογραφής της συμφωνίας στις Πρέσπες.

Το «δεν αλλάζει τίποτα» που σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν Τσίπρας και Καμμένος ερμηνεύει και πολλά από τα σενάρια που θέλουν τον Καμμένο, απεγνωσμένα να αναζητά «σωσίβιο» από το Μαξίμου, αν όχι για το κόμμα του, για το οποίο είναι αρκετά αργά, αλλά τουλάχιστον για τον ίδιο.