Πριν από μια ακόμα πρωτοφανή κωλοτούμπα και τον πλήρη ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών αλλά και των πολιτικών ηθών, βρίσκονται οι ΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για την ονομασία της πΓΔΜ.

Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτονται προηγούμενες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου που υποσχόταν ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν πάρει απόφαση για ονομασία με τον όρο Μακεδονία, μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού είναι σε εξέλιξη.

Όταν ο Πάνος Καμμένος τον Ιανουάριο του 2015 σε ομιλία του στη Μακεδονία δήλωνε εν μέσω επιδοκιμασιών: «Λοιπόν για να εξηγηθούμε από δω από τη Μακεδονία, επόμενη κυβέρνηση με Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα έχει κανένα σύνθετο του όρου Μακεδονία η επόμενη ονομασία των Σκοπίων και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, όπως ρίξαμε την κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου, θα ρίξουμε και την επόμενη κυβέρνηση αμα είναι να πουλήσουνε έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης».

Το πρωϊνό του μήνυμα στο Twitter με το οποίο υπόσχεται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον δεν θα επιτρέψει την κύρωση της συμφωνίας, είναι χαρακτηριστικό της κωλοτούμπας και της επιχείρησης παραπλάνησης ώστε να περάσει το επικοινωνιακό σόου στις Πρέσπες ως μια ιστορική στιγμή.
Εγραψε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ: «Για να τελειώνει μια και έξω η προπαγάνδα για την Μακεδονία. Αύριο ψηφίζεται το τέλος των μνημονίων και η πάταξη της διαφθοράς. Δεν ισχύει καμία συμφωνία, έστω κι αν υπογραφεί, αν δεν επικυρωθεί από τη Βουλή, όπως γράφει το τελευταίο άρθρο. Οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε για τη μη κύρωση».

Από τη μια δηλαδή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει υποχωρήσει και από την τελευταία «κόκκινη γραμμή» την οποία είχε θέσει ο ίδιος στο κόμμα του ενώ από την άλλη συνδέει την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας με την έξοδο από τα μνημόνια. Η μπάλα στην εξέδρα με λίγα λόγια για πολλοστή φορά.


Τέλος, οι ΑΝΕΛ δεσμεύονται ότι θα εμποδίσουν την κύρωση της συμφωνίας, όταν έρθει αυτή στη Βουλή. Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που στόχο έχει να κερδίσει χρόνο η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους Σκοπιανούς, να δημιουργηθούν τετελεσμένα με την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ κι όταν έρθει μετά από κάποιους μήνες η συμφωνία στη Βουλή να μην έχει πλέον κανένα νόημα.