Ολόκληρο το… βιογραφικό του αναγκάστηκε να αναλύσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να καταφέρει να απαντήσει στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη τον ανάγκασε να παραδεχτεί ότι ουδέποτε υπήρξε καθηγητής στο Χάρβαρντ και την Οξφόρδη ενώ, καλούμενη να προχωρήσει σε άρση της βουλευτικής της ασυλίας, του απάντησε: «Εγώ θα άρω την ασυλία μου. Πάμε στα Δικαστήρια να αποδείξετε την αθωότητα στην ιστορία σας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μαρία – Κόλλια Τσαρουχά που αισθάνθηκε ιδιαίτερη… σύγχυση μετά την πύρινη ομιλία της κ. Μπακογιάννη. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά θα καταψηφίσει και την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Αντιλαμβάνομαι τη σύγχυσή σας. Σέβομαι τον εκνευρισμό της κ. Κόλλια. Κι εγώ στη θέση της την ίδια δυσκολία θα είχα. Ανοίξτε λίγο τα βιβλία και θα δείτε: η αυριανή σας ψήφος είναι το διαβατήριο που θα παράξει έννομα αποτελέσματα. Όπως και να το πείτε, δεν μπορείτε να το κρύψετε», της απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη.