Μία πρωτότυπη παρέμβαση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ημερίδα στην Κομοτηνή, όπου μίλησε όχι διά ζώσης αλλά μέσω Skype, την προπερασμένη εβδομάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων από τον όμιλο συνεύρεσης ιδεών Εανός σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την «ανιστόρητη», ενώ έκανε λόγο για αξίες που έχουν χαθεί και χωρίς αυτές η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. είπε χαρακτηριστικά: «Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων προϋποθέτει πολίτες και ηγεσία που γνωρίζουν τι προασπίζονται. Μία ανιστόρητη ηγεσία που περιφρονεί τα σύμβολα δεν εμπνέει πολίτες και Ενοπλες Δυνάμεις», ενώ προσέθεσε ότι με την εφαρμογή των δικών του πολιτικών «οι εξ ανατολών γείτονες δεν αμφισβητούσαν κυριαρχικά δικαιώματα».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, επανέλαβε όσα είχε πει από το βήμα της Βουλής πρόσφατα για την πολιτική της κυβέρνησής του στο Μεταναστευτικό με το κλείσιμο των συνόρων αλλά και τη συνεργασία με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο, η οποία απέδωσε καρπούς.