Πρώτα το μασάζ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (αύριο Τρίτη, 16:00) για το πολυνομοσχέδιο που αφορά στα προαπαιτούμενα, ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις στην ψηφοφορία. Το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή -την επόμενη εβδομάδα- μαζί με τη δημοσίευση σειράς υπουργικών αποφάσεων για τα μέτρα. Όλα αυτά πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 14 Ιουνίου, ώστε να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος.

Τι άλλο όμως θα συμβεί στις 14 Ιουνίου; Η σέντρα του Μουντιάλ της Ρωσίας με το πρώτο αγώνα αυτόν της Σαουδικής Αραβίας με την οικοδεσπότρια ομάδα. Η Σ.Αραβία και η Ρωσία αγωνίζονται στις 6 το απόγευμα, κατά πάσα πιθανότητα την ώρα που θα «φουντώνει» η συζήτηση στη Βουλή. Την ίδια μέρα ενδέχεται να έχει έναν ακόμα αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-ΠΑΟ για το πρωτάθλημα. Οι αγώνες γίνονται στις 7 το απόγευμα.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει πρόσκληση από τον Πούτιν για το Μουντιάλ, το είχε προβλέψει. Όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τον ρώτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφιστούν τα μέτρα και αν θα πάνε στη Βουλή με την κλασική μέθοδο του κατεπείγοντος ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Φέτος θα έχουμε θερινά». Τότε ένας από τους ποδοσφαιρόφιλους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπενθύμισε πως φέτος υπάρχει και το Μουντιάλ. «Σωστό» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε γελώντας: «Αρχίζει και νωρίς φέτος. Και έχει τρία παιχνίδια την ημέρα. Πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε».