Εχει και τα «εξτραδάκια» του ο φωτογράφος του πρωθυπουργού... Ο Αντρέα Μπονέτι είναι ο άνθρωπος-σκιά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς από την άνοιξη του 2014 ανελλιπώς ακολουθεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε επίσηµη επίσκεψή του, περιοδεία ή συνάντηση, έχοντας την ευθύνη της φωτογραφικής κάλυψης. Πέρα από τα επίσηµα καθήκοντά του, όµως, υπάρχουν και τα «τυχερά».

Ενα τέτοιο είναι η αµοιβή του µε 21.080 ευρώ για το έργο «Επιµέλεια και οργάνωση έκθεσης φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού για τους σκοπούς του φετινού Πολιτικού Φόρουµ Υψηλού Επιπέδου ΟΗΕ για τη βιώσιµη ανάπτυξη». Πρόκειται για έργο που δόθηκε µε απευθείας ανάθεση στον 50χρονο Ελβετό φωτογράφο από το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ουδείς αµφιβάλλει φυσικά για την εµπειρία και τις ικανότητες του κ. Μπονέτι, αλλά ουδείς µπορεί επίσης να αµφισβητήσει ότι, αν δεν ήταν προσωπικός φωτογράφος του κ. Τσίπρα, είναι εξαιρετικά απίθανο αν θα έπαιρνε µε απευθείας ανάθεση κρατικό έργο αξίας 21.080 ευρώ...