Ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης πριν από έναν χρόνο είχε περάσει στο προσκήνιο, με τον πρόεδρο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, να καταγγέλλει ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

«Μετά την τελευταία τοποθέτησή μου ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας ήλπιζα να είχε τερματιστεί η στείρα αντιπαράθεση δικαιοσύνης και κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου για να συνεχίσει:

«Είδα όμως η αντιπαράθεση αυτή να αναζωπυρώνεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης από το βήμα αυτό. Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά.

Είμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι. Είμαστε στο σκοτάδι που μας έβαλαν τα μνημόνια. Χρειάζεται ενότητα. Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διανοούνται ότι δεν υπάρχουν δικαστήρια. Καλώ για τελευταία φορά σε αυτοσυγκράτηση. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για το πόθεν έσχες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε διάσκεψη.

Οι δικαστικές αποφάσεις, θέλει δεν θέλει κανείς, πρέπει να γίνονται σεβαστές, γιατί αυτό ορίζει το σύνταγμα.

Τη δημοκρατική νομιμοποίηση μας, μας την παρέχει το Σύνταγμα.

Υπάρχουν όρια στα λόγια παρουσία μου, κύριε υπουργέ, ήταν άκαιρη η παρέμβαση. Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υιοθετήσω τέτοιους τόνους. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στην άσκηση των καθηκόντων μας».