Δύο πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο µυαλό του Αλέξη Τσίπρα ενόψει των δηµοτικών εκλογών του 2019 για την Αθήνα αποκάλυψε οι ίδιος προ ηµερών σε κορυφαίο υπουργό και τακτικό συνοµιλητή του.

Εσπευσε, µάλιστα, να διευκρινίσει στον εν λόγω υπουργό ότι τα δύο αυτά πρόσωπα είναι, κατά την άποψή του, τα µόνα τα οποία θα µπορούσαν να αντιµετωπίσουν αξιοπρεπώς τον Κώστα Μπακογιάννη σε περίπτωση που ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αποφασίσει να είναι υποψήφιος δήµαρχος Αθηναίων.

Ενα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, το όνοµα του οποίου δεν έχει ακουστεί έως τώρα για τις δηµοτικές εκλογές, αλλά επίσης δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια εκλογική περιφέρεια σκοπεύει να διεκδικήσει την εκλογή του σε εθνικές εκλογές. Το όνοµά του, πάντως, «παίζει» για τη µετα-Τσίπρα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι όσοι τον προωθούν έχουν ως στόχο να του ανακόψουν την πορεία για την επόµενη µέρα στο κόµµα...

Ο υπουργός, πάντως, στον οποίο εκµυστηρεύθηκε τις σκέψεις του ο πρωθυπουργός έµεινε... άναυδος στο άκουσµα του ονόµατος του κ. Τζανακόπουλου, καθώς οι εκάστοτε κυβερνητικοί εκπρόσωποι απευθύνονται µόνο στον σκληρό πυρήνα των οπαδών ενός κόµµατος, δηλαδή ο συγκεκριµένος θα χάσει... µε διαφορά. Ο δεύτερος στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός ήταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, µε τον οποίο τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαρρήξει τους πολιτικούς τους δεσµούς.

Ωστόσο, οι προσωπικές τους σχέσεις έρχονται από πολύ µακριά και ο κ. Τσίπρας θεωρεί προφανώς ότι θα µπορούσε να τον πείσει να δεχθεί τη δηµαρχιακή υποψηφιότητά του µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η σκέψη του πρωθυπουργού, πάντως, φαίνεται να προέκυψε πριν από λίγους µήνες, όταν ο κ. Σακελλαρίδης σε δηλώσεις του άφησε ανοικτό το ενδεχόµενο να διεκδικήσει εκ νέου τον ∆ήµο της Αθήνας ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Στα ονόµατα που έχουν µετρηθεί, πάντως, σε κρυφές δηµοσκοπήσεις, εκτός του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, συγκαταλέγονται εκείνα του Αλέξη Χαρίτση και της Εφης Αχτσιόγλου.