Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στις ΗΠΑ, ππροσκεκλημένος της ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων του Ιλινόις, όπου παραβρέθηκε ως τελετάρχης της παρέλασης και έλαβε τιμητική διάκριση για το έργο που επιτελεί στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Σικάγο συναντήθηκε με τον δήμαρχο και Προσωπάρχη του Ομπάμα, Rahm Emanuel, με τον οποίο είχε μία ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών και μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό τους για την αυτοδιοίκηση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης σε ανάρτηση του στο facebook.

Ο κ. Μπακογιάννης είχε επαφές με ανθρώπους της ομογένειας, αλλά και με τον αντιπρόεδρο του «Chicago council on global affairs» για ανταλλαγή καλών πρακτικών. 

Ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον μόλις 40χρονο Μητροπολίτη Σικάγου, Ναθαναήλ που μολις εξελέγει. Οι δυο τους συζήτησαν για τις σχέσεις Εκκλησίας - ομογένειας και ανταλλάξαν απόψεις για τις νέες τεχνολογίες.

Επίσης, βρέθηκε και συζήτησε με τον Έλληνοαμερικανό βουλευτη John sarbanis με τον οποίο συνεργάστηκαν κυρίως για θέματα υγείας.

Ξεχωριστή αναφορά στην παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη ως ομολόγου του, έκανε ο Κυβερνήτης του Ιλινόις. Του παρέδωσε επίσης και την επίσημη δήλωση της Πολιτείας για τον εορτασμό της Ελληνικής επανάστασης και τους δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα Αμερική.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σήμερα, Δευτέρα, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόξενο Φελίνι για συνεργασία και προώθηση του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.