Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης κατά του Νίκου Παππά, για την υπόθεση όπως τονίζει του ψευδούς τηλεγραφήματος του ΑΠΕ το οποίο στις 18 Σεπτεμβρίου 2016 ισχυρίστηκε ότι συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για πλαστογραφία και ψευδή δήλωση ταυτότητας και ότι διώκεται από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δημάδης στη σχετική ανακοίνωση, από τα έγγραφα που αποχαρακτήρισε το State Department το περιεχόμενο των οποίων δημοσιεύει ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης προκύπτει ότι ο κ. Παππάς και η κυβερνητική αποστολή όχι μόνο γνώριζε πως το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ ήταν ψευδές, αλλά το κυριότερο ότι απέκρυψε την αλήθεια για τα πραγματικά γεγονότα όπως τα κατέγραψαν οι Αμερικανοί.

«Ο κ. Παππάς με δημόσια δήλωσή του το ίδιο βράδυ επιβεβαίωσε το ψευδές τηλεγράφημα του ΑΠΕ εναντίον μου. Αυτά τα fake news γυρίζουν σήμερα μπούμερανγκ στους εμπνευστές και διακινητές τους, τους οποίους οδηγώ στην Δικαιοσύνη χάρη στην συνδρομή των Αμερικανικών αρχών για την αποκάλυψη της αλήθειας», συνεχίζει ο Θάνος Δημάδης, που εκείνη την περίοδο ήταν ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

«Καλώ τον κ. Παππά να μην κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια της πολιτικής του ασυλίας και να ζητήσει αυτοβούλως να αρθεί η ασυλία του. Περιμένω και ελπίζω από τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να σταθούν αντάξια της ευθύνης τους σε ένα θέμα που εγείρει μείζον ζήτημα σε σχέση με το πώς τα κρατικά ΜΜΕ υπηρετούν την κυβέρνηση αλλά όχι την Δημοκρατία ούτε την ενημέρωση στην Ελλάδα», ολοκληρώνει την ανακοίνωσή του ο δημοσιογράφος.

Από τα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα προκύπτει ότι ο Θάνος Δημάδης και ο συνάδελφός του Δημήτρης Σουλτογιάννης ούτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ούτε πλαστογράφησαν, ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές Αρχές, ούτε ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους, ούτε αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, ούτε αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, ούτε την απειλή φυλάκισης ή απέλασης τους όπως είχαν μεταδώσει ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Εθνικός Κήρυκας αποκαλύπτει επίσης ότι στην κάμερα του Θάνου Δημάδη πράγματι βρέθηκε φωτογραφικό υλικό που επίσημα μέλη της ελληνικής αποστολής να κάνουν ψώνια στο Μανχάταν! («…Η κάμερα και οι φωτογραφίες ελέγχθηκαν, επιπλέον φωτογραφίες στυλ παπαράτσι βρέθηκαν μέλη της Ελληνικής αποστολής να κάνουν ψώνια στη Νέα Υόρκη….»).