«Οι αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων είναι σεβαστές και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανταλλαγής των Τούρκων αξιωματικών με τους Έλληνες στρατιωτικούς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συμπλήρωσε: «Η συζήτηση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο θέμα των γαλλικών φρεγατών, παρέπεμψε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, επαναλαμβάνοντας πως «Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία» και συμπλήρωσε: «Είναι σε εξέλιξη διευκρινιστικές συζητήσεις».  

Αναδοχή

Για το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και για τις αντιδράσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε: «Η αναδοχή είναι διαφορετικό ζήτημα από αυτό της υιοθεσίας. Δεν είναι δυνατόν να εισαχθεί καμία διάκριση για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού. Σ’ αυτό θα ήταν αντίθετο και με τις αρχές και με τις αξίες της σημερινής κυβέρνησης»

Αντιπαραθέσεις και διαφωνίες είναι θεμιτές. Αρκεί να μην υπάρχουν προσβολές σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και επιχειρήματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά στην Ευρώπη του 2018. Δεν έχει νόημα να εκδιώκουμε όποιον έχει διαφορετική άποψη, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε όποιον έχει διαφορετική άποψη».