Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής έχει ξεκινήσει, η οποία τοποθετείται χρονικά μέχρι τα τέλη της προσεχής εβδομάδας.

Τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής επικρατούν ζυμώσεις και παρασκηνιακές διεργασίες, με τα επιτελικά στελέχη του νέου φορέα να γράφουν και να σβήνουν ονόματα προκειμένου να επιλέξουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νεο καθοδηγητικό όργανο.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο όργανο θα αριθμεί 351 μέλη τα οποία, σύμφωνα με την πολιτική συμφωνία που έχει υπάρξει μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, θα κατανέμονται ως εξής: 128 μέλη (ποσοστό 36,5%) θα είναι οι προσκείμενοι στη Φώφη Γεννηματά, 67 μέλη (19%) στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, 50 μέλη (14,2%) στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, 41 μέλη (11,8%) στον δεύτερο των εσωκομματικών εκλογών, ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, 35 μέλη (10%) στη ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου και 30 μέλη (8,5%) στον Γιώργο Καμίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο Νίκος Ανδρουλάκης σκέφτεται να επιλέξει τα δικά του στελέχη με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ήδη οι επιτελείς του αναζητούν τον τεχνικό τρόπο για να το επιτύχουν . 

Η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προσδιορίζεται για μετά το Πάσχα, όπου τα μέλη της θα εκλέξουν τον Γραμματέα και την Εκτελεστική Πολιτική Γραμματεία του νέου κόμματος.