Ο Θεοδωράκης θα ήταν προτιµότερο να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο, που είναι η τηλεοπτική δηµοσιογραφία, διότι ως πολιτικός τα έκανε µαντάρα και κινδυνεύει να περάσει στο πάνθεον των γραφικών αυτού του τόπου.

Η τακτική που ακολουθεί µπορεί να θυµίζει σε κάποιους αυτή του Φ. Κουβέλη, αλλά ο τελευταίος τουλάχιστον «έπαιξε» για µια περίοδο για Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας πριν να καταλήξει αν. υπουργός Άµυνας. Επίσης, ως αρχηγός της ∆ΗΜΑΡ δεν έκανε τον «παπατζή» στους πολίτες, όπως ο Σ. Θεοδωράκης, που, όταν ίδρυσε το Ποτάµι, ισχυριζόταν πως δεν πρόκειται να ανοίξει παρτίδες συνεργασίας µε το «τοξικό ΠΑΣΟΚ» ή µε πρόσωπα του βαθέος κοµµατικού κράτους του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήµατος.

Όταν το Ποτάµι άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα, εξέλιξη που ήταν αποτέλεσµα και της συκοφαντικής επίθεσης που δέχτηκε ο ίδιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον εµφάνιζε ως υποτακτικό παράγοντα οικονοµικών συµφερόντων, ο Σ. Θεοδωράκης, αντί να καταλάβει πως πρέπει να πάει σπίτι του, άρχισε να µοιράζει «εκπτωτικά κουπόνια» προς πάσα κατεύθυνση, µετατρέποντας εαυτόν σε αναλώσιµο επικοινωνιακό προϊόν, και µάλιστα σε φθηνή προσφορά.

∆ιότι, για να κρατηθεί «φρέσκος» στο ράφι της επικαιρότητας, κάτι που θα το έκανε καλύτερα αν συνέχιζε την τηλεοπτική του εκποµπή «Πρωταγωνιστές», άρχισε να παίζει κόλπα επιβίωσης στο πολιτικό προσκήνιο τη µια µε τη Ν∆ του Κ. Μητσοτάκη, µετά µε το ΠΑΣΟΚ και τη Φ. Γεννηµατά και εσχάτως µε τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

Ο τελευταίος, δε, ήταν ίσως και ο πιο πονηρός. Τον κάλεσε στο Μαξίµου παραµονές του Συνεδρίου του Κινήµατος Αλλαγής, για να συζητήσει δήθεν σοβαρά µαζί του την πρόταση που είχε καταθέσει για τη σύσταση Συµβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και, αφού τον χρησιµοποίησε επικοινωνιακά, στο τέλος του ανακοίνωσε πως το ΥΠΕΞ ετοιµάζει ξεχωριστό σχέδιο, που θα είναι κυβερνητικό όργανο.

Πηγή: SECRET