Μεγάλη οργή προκάλεσε στις τάξεις του Κινήματος η χθεσινή δίωρη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά εξέλαβε την κίνηση του ως εχθρική, ενόψει μάλιστα και του συνεδρίου που ξεκινά την Παρασκευή.

Κάποιοι άλλοι, όπως ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου, ακούγοντας βουλευτές των ΑΝΕΛ να χαρακτηρίζουν «ρεζέρβα» του συστήματος εξουσίας τον Σταύρο, θυμήθηκαν τα λόγια του Σαββόπουλου από τον ομώνυμο δίσκο του στα τέλη της δεκαετίας του 1970: «Μα κι αν ταΐζεις του απαντώ κακάο τη γελάδα δε θα' ναι πάλι πιθανόν ν' αρμέξεις σοκολάδα». Σε εκείνο το πολιτικό του τραγούδι ο Νιόνιος είχε πει κι άλλα πολύ προφητικά τα οποία δυστυχώς σήμερα ελάχιστοι θυμούνται κι ακόμη πιο λίγοι μνημονεύουν:

«Τα όνειρά σου μην τα λες γιατί μια μέρα κρύα μπορεί και οι φροϊδιστές να 'ρθουν στην εξουσία… Λοιπόν μεγάφωνα παντού όλο χαρτιά η Μπενάκη μα δεν υπήρχε ούτε ψυχή και φύσηξε αεράκι κι άρχισαν όλα να γυρνούν σαν στοιχειωμένο τσίρκο, ανοίγει μια καταπακτή και πέφτω πλάι στον Κύρκο. Κοιτούσε σάμπως για ταξί του λέω καλησπέρα αλλά εμείς και μόνο εμείς ξεμείναμε εδώ πέρα. Αμέσως έγινε καπνός σαν μια δεκαετία το σκάει νομίζοντας κι αυτός πως ήμουν συμμαχία…».