Τον ασκό του αιόλου για πιθανά κοψίματα από τις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών ακόμη και εν ενεργεία βουλευτών της ΝΔ, άνοιξαν οι περιπτώσεις των Θανάση Δαβάκη και Μάριου Σαλμά.

Ο μεν πρώτος προχώρησε στην περιβόητη πλέον περί απροθυμίας του να τον ψηφίζουν οι αθίγγανοι, ενώ λίγες μέρες πριν, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αρνήθηκε να συνυπογράψει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δινέργεια Προκαταρκτικής Επιτροπής για τους Πολλάκη, Κουρουμπλή και Ξανθό.

Μπορεί βλέπετε κατόπιν συνεννόησης με την Πειραιώς και παροχής σχετικών εξηγήσεων από τους βουλευτές, τα δύο μέτωπα να έκλεισαν προσωρινά, ωστόσο ουδείς μπορεί να προδικάσει το μέλλον δεδομένων και των τοποθετήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τις οποίες, «άπαντες κρίνονται σε καθημερινή βάση».

Στο πλαίσιο αυτό και παρά το γεγονός ότι οι εν ενεργεία βουλευτές διαθέτουν το κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσπάθειας για την επανεκλογή του, είναι ξεκάθαρο ότι στον δρόμο προς τις κάλπες μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες -για κάποιους- εκπλήξεις.

Άλλωστε, ο πρπόεδρος της ΝΔ έχειμ διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και να αποδομεί το προφίλ που ο ίδιος φιλοτεχνεί για την «γαλάζια» παράταξη. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους προαναφερθέντες, αλλά και για κανα-δυο άλλους... παράφωνους.